Лорд Стивънс с доклада, съдържащ резултатите от британското разследванеТвърденията, че Даяна, принцеса на Уелс и Доди ал Файед  са били убити, са неоснователни,става ясно от разследване на Скотланд Ярд, цитирано от Ройтерс.

Лорд Стивънс, койго оглавява разследването, обяви по време на специална пресконференция в Лондон, че в момента на катастрофата Даяна не е била бременна, освен това тя не е била сгодена и е нямало да се сгодява с Доди ал Файед.

След като комисията, разследваща случая, трябваше да се сблъска с различни теории на конспирацията, тя в крайна сметка стигна до заключението, че принцесата е загинала при трагично пътно-транспортно произшествие, коментират от Ройтерс.

Няма нищо, което да налага продължаване на разследването и събиране на сведения от членове на британското кралско семейство, поясни още Стивънс, който е бивш шеф в Скотланд Ярд.

След тригодишно разследване на смъртта на принцеса Даяна, станала при катастрофа в тунел в Париж през август 1997 г., топ следователят Стивънс подчерта, че изпитва задоволство от факта, че не е бил правен опит за скриване на информация.

Ние сме сигурни, че направените голословни твърдения са неоснователни.

С доказателствата, с които разполагаме в момента, сме сигурни, че няма заговор за убийството на нито един от пътувалите в колата. Това беше трагичен инцидент, подчерта за пореден път Стивънс.

Припомняме, че сред много твърдения за заговор при убийството на Даяна, бе и версията за това, че британски шпиони и дори нейният бивш съпруг - принц Чарлз са измислили инцидента заради връзката на Даяна с Доди ал Файед, която разочаровала кралското семейство.

Специално разследване на смъртта на принцесата бе разпоредено от кралския следовател Майкъл Бъргес през януари 2004 г.

Самият Стивънс призна, че е разпитвал принц Чарлз в продължение на няколко часа.

Освен това преди да станат ясни резултатите от разследването на Стивънс били разпитани и децата на Даяна - принц Уилям и принц Хари.
Те споделили, че се чувствали отчаяни и ядосани, след като научили за поведението на фотографите след катастрофата през 1997 г.

Припомняме, че френските папараци заснеха тежко ранената Даяна в смачкания Мерцедес на мястото на катастрофата, докато служителите на Спешна помощ се бореха за живота й. 
36-годишната принцеса Даяна и 42-годишният Доди ал Файед загинаха на 31 август 1997 г., когато Мерцедесът, с който пътуваха катастрофира в тунела Pont de l'Alma в Париж.
Двойката бе преследвана от папараци след излизането си от хотел Ритц, където Доди ал Файед бе отседнал.

През 1999 г. разследването, водено във Франция, официално оневини деветима фотографи и мотоциклетист по обвинение за непредумишлено убийство. 

През февруари тази година трима фотографи бяха осъдени за нарушаване на френския закон за правото на личен живот със заснемането на Даяна и Доди ал Файед в нощта на тяхната смърт.
Тогава символична глоба от едно евро бе наложена на Жак Лангвен, Фабрис Шасри и Кристиян Мартинез.

Бащата на Доди ал Файед - Мохамед ал Файед обяви, че няма да приеме резултатите от "шокиращото" разследване на британските полицаи и добави, че той е единственият човек, който знае истината за смъртта на Даяна и сина си.