avatar

Теория на конспирацията: Част I Тайните общества

Очевидно е, че въпреки демокрацията, която е официалната политическа система в целия западен свят, от изборните резултати и от това кой е на власт зависи малко. Любителите на на теориите за конспирации, за това кой всъщност ни управлява, имат доста смислени попадения. Световния ред се решава от малцина на сбирките в тайните клубове на световния елит, единодушни са конспираторите. Кои обаче са клубовете?

Трилатералната комисия
Трилатералната комисия, известна и като TLC, има монопол над световната наркотърговия и всъщност е световното правителство. В това твърдение вярват хиляди, заради високопоставените членове на "дискусионната група". Трилатералната комисия е основана през 1973 г. от небезизвестния потомък на могъщата банкерска фамилия Дейвид Рокфелер. Официално TLC е "политическа дискусионна група от 350 изтъкнати граждани от Западна Европа, Северна Америка и Тихоокеанска Азия с цел разбирателство и близко сътрудничество между тези три региона за решаване на общите проблеми". На годишните срещи на групата се влиза само с покана. Членството е публично, програмите са достъпни, свикват се пресконференции.
Теоретиците на конспирацията тържествуват, когато през 1977-а година, за 39- и президент на САЩ е избран членът на комисията  Джими Картър. Картър назначава в администрацията си повече от дузина членове на TLC, включително Збигнев Бжежински. В списъка на членовете на комисията, наистина се забелязват имената на Световните лидери или поне лидерите на САЩ. Там е и 42 -ия президент на САЩ Бил Клинтън, кандидата за президент на Републиканската партия през миналата година Джон Маккейн, държавния секретар на САЩ Хенри Кисинджър, вицепрезидентът Дик Чейни. Чейни е смятан за идеолог на двете войни в Ирак. С тези войни военните лобита и компании са спечелили милиарди, а Чейни за отплата е назначен за шеф на компанията Халибъртън, твърдят анализаторите. Халибъртън е компанията, която строи американските военни лагери в чужбина. Според свидетели вицепрезидента не е показал видима реакция на 11-и септември 2001, когато Световния търговски център в Ню Йорк рухна. Това според конспираторите е едно от доказателствата, че атентатът е планиран в САЩ като повод за войните в Ирак и Афганистан и то именно от Трилатерната комисия.
Алън Грийнспан е американски икономист, дългогодишен ръководител на Федералния резерв на Съединените щати. Заради необеспечеността с активи на доларите, чието количество се определя от резерва, комисията се сочи и за финансов господар на света и виновник за бушуващата световна икономическа криза. В подкрепа на горните твърдения е и членството в TLC на Пол Уолфовиц. Той е бивш заместник-министър на отбраната на САЩ (2001-2005 г.) и бивш президент на Световната банка (2005-2007 г.). Смята се, че той е също е един от "архитектите" на войната за свалянето на режима. Заемите дадени от световната банка и МВФ, също доминиран от САЩ, пък се сочат за главните виновници за увеличаващата се бедност и задлъжнялост в Южна Америка и Африка.
Нищо секретно няма в събиранията на комисията, твърди обаче в блога си Джои Ито. Интернет гуруто е бил поканен да изнесе лекция за бъдещето на Япония на 7-и април, 2002-а година във Вашингтон.

Клубът "Билдерберг"
Клубът "Билдерберг" е нещо като Трилатералната комисия. В списъка на бившите и/или настоящи членове на клуба могат да се видят същите лица като в TLC: Хенри Кисинджър, Джон Корзин, Бил Клинтън, Хилари Клинтън, Катрин Греъм, Джордж Стефанопулос, Пол Уолфовиц.
Клубът се среща от 1954 г. Първата среща е свикана от принца на Холандия Бернхард в Hotel de Bilderberg. Авторът на доста "теории на конспирацията" Филип Гардинър пише, че ЦРУ е финансирало първата среща. На годишните им срещи се обсъжда международната политика. Билдербергите обаче не оповестяват публично почти нищо за своите сбирки. Мълвата твърди, че Осама бин Ладен и бомбаджията от Оклахома Тимъти Маквей, вярват, че Билдербергите контролират всички правителства по света. Твърди се също, че международната подкрепа за войната в Ирак е съгласувана на срещата на "Билдерберг" през 2002 г. През 1991 г. Бил Клинтън участва в сбирка на клуба, година по-късно е избран за президент на Америка. Подобна е съдбата на Тони Блеър, който една година след участие в "Билдерберг", става лидер на Лейбъристката партия и три години по-късно е премиер на Великобритания. От 1971 г. насам всички генерални секретари на НАТО били преминали през клуба.  Според коментаторите военните удари срещу Косово през 1999 г. също били планирани от "Билдерберг" още през 1996 г. Твърди се и, че "Билдерберг" стоят в основата на създаването на Европейския съюз. След създаването на ЕС под прикритието на търговски споразумения, ще бъдат създадени и Азиатски съюз и Северноамерикански съюз. Трите супер държави ще формират ядрото на глобалното правителство, докато ООН ще служи за световен регулатор и изпълнителна власт за района на Третия свят.
Въобще на клуба с име на хотел се преписва почти цялата власт, те решавали какво ще се дава по новините, купували всяка медия която започва да става популярна,  какви медикаменти трябва да се произвеждат за различните болести, финансира основните терористични организации, финансира всички послушни правителства, полиции и армии по света. "Господарите" решавали и какво точно да съдържат ваксините за бебета, коя страна какъв прираст на население да има - колкото по-малък толкова по-добре и т.н.  Целта била да станем роби без никакви права.
Единственият българин поканен на срещите на клуба е бившият комунист и настоящ социалдемократ Николай Камов, който участва в годишната среща през 1999 г. в Синтра, Португалия. От разказите на Камов не стана ясно какво точно се е обсъждало там. Ако съдим по застоя на политическата му кариера или "световните господари" са сбъркали с поканата си или клубът не е това за което се смята.
Според шегаджиите, на тайните им соарета , най-важното нещо бил чудесният черен хайвер.

Масоните
Според модерните изследователи масоните не са това, което бяха. Въпреки, че те се обвиняват в във всички възможни грехове и сатанизъм още от 19-и век, масовоста с която масонските ложи се разпространяват в България става ясно, че тайната организация е в явен упадък. Сред могъщите масони американците посочват: Уинстън Чърчил, Боб Доул, Джералд Форд, Марк Твен, Уилям Хауърд Тафт, Роналд Рейгън, Джордж Хърбърт Уокър Буш, Бенджамин Франклин, Джордж Вашингтон, Андрю Джаксън. Според някои изследователи франкмасонството е от XI век, според други - от XVII век.
Противно на теорията, че кръстоносците рицари-тамплиери от XI век са прадедите на Масонския орден, последните историци твърдят, че масонството всъщност е възникнало в Британия през XVII век, когато зидарите - каменоделци се сдружават в еснафи, за да запазят тайните на занаятите си. Първата масонска ложа в Америка е основана през 1733 година в Бостън. 51 масони са подписали Декларацията за независимостта, а 14 президенти са били горди членове на Ложата.
Хиляди конспиративни слухове се свързват с масоните. Обвинявани са в заговор за убийството на Джон Кенеди и във фалшификация на кацането на Луната на Нийл Армстронг. Днес масоните в щата Ню Йорк са 54 000, доста по-малко от рекордните 346 413 през 1929 г. Ложите в цял свят набират нови членове.

Източници: Една статия в www.mediatimesreview.com, wikipedia, www.xnetbg.com, блогът на интернет гурото  Джои Ито joi.ito.com, форумите на дир.бг и десетина американски и руски форума